Botilbud og stallplass

Skolen har internat og hybelbygg ved skolens avdelinger på Holt og i Åmli. På Holt er det også tilbud om stallplass til elever som ønsker å ha med hest. Her får du mer informasjon om botilbudet og stallplass ved skolen og hvordan man søker.

Hybelbygg

Skolen har 3 hybelbygg ved avdeling Åmli og 3 hybelbygg ved avdeling Holt. Hvert hybelbygg inneholder 8 enkeltrom (4 rom på hver side), 2 toaletter, 2 dusjer, felles stue/kjøkken, vaskerom og utebod. Alle rommene er fult møblert med gode rammemadrasser (90*200 cm), garderobeskap, vask & speil, pult og stol. Elevene er selv ansvarlig for renhold av sine rom og fellesrom.

 

Internat

Ved avdeling Holt har skolen et internat med 24 enkeltrom. Rommene er fult møblert på linje med hybelbyggene. Felles toalett og dusj på gangen i hver etasje. Elevene er ansvarlig for renhold av egne rom samt korridorene.

På internatet er det et trimrom, vaskeri og garderober til fjøs & stalltøy i kjelleren. I tillegg er det en stor peisestue med Te-kjøkken, flatskjerm TV, projektor m/skjem til filmkvelder, biljard og bordtennisbord.

 

Internatvakt

Ved avdeling Åmli står en brakke midt på tunet hvor internatvakten holder til. Internatvakten er tilstede mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 20:00-06:00 og torsdag fra kl. 18:00-20:00

Internatvakt Åmli, tlf: 915 15 530

Ved avdeling Holt er internatvakten tilstede fra kl. 19:00-06:00 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Internatvakten har rom i 1. etasje på internatet.

Internatvakt Holt, tlf: 488 94 752

 

Husordensregler

Du finner husordensregelene som gjelder for hybelbygg og internat her.

 

Hvordan søke

Du finner søknadsskjema om plass ved skolens botilbudet her. Skjema sendes skolens enten pr. mail eller i posten.

Har du mer enn 3 timer reisevei mellom hjem og skole eller mer enn 4 mil mellom hjem og skole, kan du søke om borteboerstipend. Søker du naturbrukslinjen kan du også søke borteboerstipend da undervisning i fjøset foregår før bussene ankommer skolen. Borteboerstipendet ligger på 4 261 kr dette skoleåret. Det er viktig at du setter deg inn i husordensreglene ved botilbudet ved innflytting. Husordensreglene finner du på skolens hjemmeside.

 

Husleie

Ved avdeling Åmli tilbyr skolen kun losji. Husleien skoleåret 2017-18 er 2 200 kr.
Ved avdeling Holt tilbyr skolen kost og losji. Husleien skoleåret 2017-18 er 4 350 kr.

Alle som får plass ved botilbudet får tilsendt to eksemplarer av en husleiekontrakt samt en faktura på depositum som må betales før innflytting.

Hva trenger du å ta med deg ved innflytting?

- ett eksemplar av husleiekontrakten ferdig signert

- kvittering på innbetalt depositum

- dyne, pute og sengetøy

 

Stallplass

Ved avdeling Holt er det ca. 12 stallplasser i skolens stall som elever kan søke om å leie.

Grunnet ekstremtørke får både vi og andre bønder i vårt nærområde for lite fôr til dyrene våre. For å unngå nedslaktning har skolen valgt å kjøpe 18 tonn høy til hest via Felleskjøpets fellessentral. Dette høyet blir importert, og det vil bli oppbevart separat fra skolens egenproduserte høy. Det vil settes egne tiltak for dere som skal både være i stall og fjøs med hensyn til hygiene. Høyet skal være sertifisert og mattilsynet vil sjekke høyet når det kommer til kai.

Dagens fôrsituasjon handler om å gi alle dyr nødvendig fôr, men samtidig holde flest mulig dyr unna slakt. Skolen er derfor nødt til å sette andre regler i stall, og det er dette som vil gjelde for stallplass kommende skoleår:

 • Inntak til stallplass går etter følgende prioritering:
  • Elever på hest og hovslagerfaget (til sammen 6 elever)
  • Elever på vg1 naturbruk, fortrinnsvis de som ønsker å gå hest/hov neste skoleår
  • Andre leietakere enn skolens elever.
  • Prisen for leie økes da vi må kjøpet fôret:
   • Stor hest – 10 kg høy pr. dag – 3000 kroner måneden
   • Liten hest – 8,5 kg høy pr. dag – 2850 kroner måneden
   • Islandshest/ponni – 7 kg høy pr. dag – 2600 kroner måneden
   • Stallplass med flis – uten fôr – 1500 kroner måneden

Dette betyr at den enkelte må sørge for kraftfôr selv, eller sørge for at hesten «grøfter» eller henter lauv fra tildelt sted selv. Faglærer på hest/hov vil starte året med foringslære og hjelpe til med å lage foringsplan for din hest.

Når det gjelder flis er det ett trillebårlass mandag, onsdag og fredag.

Det er helt nødvendig at vi følger disse strukturene, hvis ikke er det ikke nok mat gjennom året. Sitatet «når krybba er tom, bites hestene» er det vi må unngå. Hvis alle følger reglene og veier sitt fôr vil dette fungere godt for alle. Det vil da være 60 kg høy pr dag i tillegg til skolehesten.

Ber om at dere bestiller stallplass så snart som mulig til skolen. Ingen har plass før du har fått skriftlig svar.

Mer informasjon finner du i avtalen her. Ønsker du å søke stallplass, send en søknad til avdelingsleder Kjell Rune Haugland, tlf. 37 19 66 53.

 

Skolestart 2018

Innflytting ved skolestart skjer mellom kl. 16:00-19:00 mandag 20. August.

Ved lang reisevei eller spesielle behov ber vi deg kontakte Anne Margrethe Aanestad for tilrettelegging, på anne.margrethe.aanestad@austagderfk.no.