Toppidrett

Seks medaljer og ytterligere fem finaleplasser til Setesdal vgs. under UM i friidrett


Mathias M. Bredesen, mer populært kalt MMB i friidrettssirkuset, løp på 11,46 i forsøket og kvalifiserte seg dermed til semifinalen på sin beste tid noensinne. Medvinden var imidlertid noe for sterk til at tiden kunne godkjennes som personlig rekord.
I semifinalen fikk han 11,53sek og kom seg videre til finalen. I finalen hadde han slitne bein, men knallet til med et godt teknisk løp og kruttsterke 11,42, noe som holdt til en 4.plass. Han var bare 6/100 sek fra bronsen. Det var 1,6m/sek medvind og dermed godkjent ny personlig rekord. Han hadde sine 3 raskeste løp noen gang i mesterskapet som var hans hovedmål i år. Det er å ha hodet på rett plass når det virkelig gjelder! Han er dermed Norges 4. raskeste i 16-års klassen etter å ha satset et halvt år. Det blir virkelig spennende å følge han neste år.

 

Sindre Fidje Andersen gjorde også sine saker bra på 100m i samme klasse. I forsøket løp han seg ned til personlig rekord 11,70sek, noe som holdt til plass i semifinalen. Det var imidlertid muligheter for noen tekniske forbedringer til neste løp. I semifinalen stemte teknikken godt og han løp seg helt ned på 11,63. Han er dermed inne på listen blant de 10 raskeste i Norge i denne aldersklassen i år. I lengde hoppet han for første gang 6m med minste mulige margin, nemlig 6,00m. Dette holdt til en sterk 6. plass.

 

Aanund Tveitå deltar i samme klasse og sikret seg bronse i diskos etter å ha perset med 4m til 46,33m. Han skulle ha deltatt i stav, men beina var ikke 100% på fredagen og dermed stod han over i frykt for skader. Lørdagen tok han ledelsen i kule med 15,80m i første omgang, men ble forbigått i 3.omgang av Mathias Dale fra Breimsbygda med 4cm. Aanund svarte i 4.omgang med 15,86m og ledet dermed med 2cm. Han økte ytterligere 2 cm i 5.omgang til 15.88m. Dette resultatet gjentok han også i siste omgang. Mathias hadde siste kast i konkurransen og økte til 15,92m. Dermed ble det sølv på Aanund, bare 4 cm bak gullet.
I lengde fikk han revansj og hadde konkurransens 3 lengste hopp. Vinnerhoppet ble 6,65m. Han hadde et sistehopp på 6,60m, men satset 25cm foran planken. Dermed skulle han ha resultater over 6,80m innen rekkevidde.

 


Emelia Tveitå tok bronsen i 17-års klassen i kule med 13,24m. I spyd ble det også bronse med 40,15m- en knapp meter bak sølvet. Det hører også med til historien at hun hadde et kjempekast i spyd på 46-48m, men spydet landet flatt og dermed ble kastet ugyldig. I diskos fikk hun sin 3. bronse med 39,83m.

 

Unni Tveitå i samme klasse fikk her 4.plass med 35,50m etter mange fantastisk flotte kast. Det var svært utfordrende forhold i diskos med mye medvind. I kule fikk Unni opp fine 12,23m, klar årsbeste og 4.plass. Lengdekonkurransen ble preget av meget sterk motvind og her ble det 8.plass og 4,65m, en knapp halvmeter bak årsbeste.


Vår toppidrettslinje markerte seg dermed som en av landets beste toppidrettslinjer for friidrett!