Restaurant- og matfag

Dette utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen bl.a. hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake-, og matvarer. Typiske yrker er baker, kokk, servitør, butikkslakter eller konditor. Den som velger Restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, fysisk sterk, nøyaktig og serviceinnstilt. Evne til å kunne jobbe selvstendig og sammen med andre, like utfordringer og en uforutsigbar arbeidshverdag, er også viktig.

Foto: Jarle Jørgensen/Sam Eyde vgs

Vg1 Restaurant- og matfag

På Vg1 Restaurant- og matfag får elevene innføring i alle hovedområdene innefor faget; blant annet baker, kokk, kjøttfag, fiskefag, konditor og servitør. Halve skoletiden er elevene på kjøkken og i restaurant hvor det produseres til gjestene i restauranten, kantina og i kaffebaren. Elevene driver også egne butikker i skolen, hvor det selges baker- og konditorvarer og kjøtt-, fisk- og delikatessevarer.

Elevene drar på bedriftsbesøk og har også en ukes opplæring i bedrift, hvor de får kjenne arbeidslivet på kroppen. De får teste teori i praksis, og knytter nyttige kontakter til en evt lærebedrift. Hvert år arrangerer de også julebord for familie og inviterte.

Videre opplæringsmuligheter (Vg2) ved Sam Eyde videregående skole:

Informasjon om andre opplæringsmuligheter innen dette utdanningsprogrammet finnes på vilbli.no


Avdelingsleder:
Kjell Fiskebekk
Tlf: 38 61 82 98
Send e-post