Solidaritetsdagen

31. oktober er det Solidaritetsdagen, og elevene våre jobber for prosjektet "Sam Eyde for Vilanculos – fra en videregående skole til en annen".

Elevene ved Sam Eyde vgs. skal jobbe inn minst kr 300,- hver denne dagen. Vi samarbeider med organisasjonen Yme, og pengene som kommer inn går til videreutvikling av en hotell- og restaurantlinje på yrkesskolen i Vilanculos, Mosambik, Afrika. De fem foregående årenes internasjonal dag har ført til at flere hundre elever har fått utdanning på skolen der, innen fagene bar/restaurant, servitør og "house keeping".

Vilanculos er i et turistområde med flotte strender på vestkysten av Mosambik og det er mange hoteller og mye turisme der. Det betyr at det er mange steder for praksis for elevene på yrkesskolen, og etter utdanning også gode muligheter for å få jobb i området.

Solidaritetsaksjon handler om solidaritet med ungdommer i andre deler av verden som ikke har de samme mulighetene og goder som det dere har i Norge. Ungdom hjelper ungdom!

Kommer pengene fram? JA, her er det ingen mellomledd hvor det forsvinner penger. Yme har tidligere hatt samarbeid med yrkesskolen og oppbygging av andre linjer der og samarbeidet har vært godt. Det er en viktig faktor for oss også!

Elever som ikke kan delta med jobbing denne dagen, møter på skolen kl. 0815 og det blir et eget opplegg hele dagen i auditoriet med forelesninger og oppgavebesvarelser, arrangert av folk som jobber i Yme.