Skole-NM 2019

Aust-Agder fylkeskommune / Sam Eyde videregående skole i samarbeid med WorldSkills Norway vil i år arrangerer Skole NM 10. og 11. april!

Det vil bli konkurranser innen følgende fagområder: Anleggsmaskinfører, Arbeidsmaskiner og Logistikk.

Alle landes fylker er invitert til å delta og vi har ca. 40 påmeldte deltakere som skal konkurrere om norgesmestertittelen innen disse tre fagområdene. Selve konkurransene vil foregå på skolens flotte områder inne og ute.

Aust-Agder stiller med deltakere innen alle tre fagene.

Her er programmet for skole-NM på Sam Eyde vgs.

Skole-NM 2019 arrangeres på 12 videregående skoler i 8 fylker i år. Arrangementene går over to dager, hvorav en dag til selve konkurransen. Tanken bak er at gjennom skolemesterskap skal vi bidra til å øke interessen, statusen og rekrutteringen til yrkesfagene i den videregående skole. Skolemesterskapene skiller seg ut fra andre yrkeskonkurranser (som Yrkes-NM) på den måten at de bare er for skoleelever, først og fremst på vg-2 nivå, men ikke for lærlinger. Skolemesterskapene er i regi av fylkeskommunene og skolene. Det er bare én kandidat/ett lag (der det er lagkonkurranser) i hvert fag fra hvert fylke som kan delta i Skole-NM. De er ingen aldersgrense, men alle deltakerne har elevstatus i videregående skole.

Her finner dere oppgavene som elevene skal konkurrere i.

Her finner dere mer info fra World Skills.

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.