3D-printing ved fengselsundervisningen

For en tid tilbake kjøpte fengselsundervisningen en 3D-printer! De har laget en utstilling over noen av produktene som elevene i klassen for Treteknikk har laget.

Oddvar Gundersen er kontaktlærer for klassen. Han forteller at det viktigste for elevene som ønsker å lære seg 3D-printing, er å lære seg teknisk tegning. Alle elevene hans starter med kurs i AutoCad.
3D-modellering og 3D-printing kan også benyttes til faglige aktiviteter i for eksempel matematikk, kunst- og håndverk og samfunnsfag.

Bruk av digitale læremidler kan styrke elevene, i alle fag og på alle nivå, fordi det gir mulighet for tilpasning til hver enkelt elevs nivå. Oddvar har god erfaring med at alle elevene opplever mestring og læring ved bruk av 3D-printer.

3D-printing i fengselsundervisningen. Foto: Sam Eyde vgs