Yrkesforberedende

Risør videregående skole tilbyr følgende utvalg av yrkesfaglige utdanningsprogram: elektrofag, service og samferdsel og teknikk og industriell produksjon.

Som elev i et yrkesfaglig programområde vil du normalt ha to år i skole og to år som lærling før du er feridg med din utdannelse.

Ønsker du å studere ved høyskole eller universitet, kan du ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse etter to år i et  yrkesfaglig program. Da vil du være kvalifisert for inntak til høyere utdanning.

Som elev ved et yrkesfaglig utdanningsprogram vil du møte profesjonelle, omsorgsfulle og dyktige faglærere som gir deg tett faglig oppfølging. I yrkesfagene vil opplæringen foregå i skolens godt utstyrte verksteder og spesialrom.

I faget prosjekt til fordypning fordyper du deg i ulike yrker innen ditt valgte programområde. 

Risør videregående skole fokuserer på entreprenørskap som strategi og metode. Denne arbeidsmetoden har ekstra fokus på kreativitet og nyskaping, og en del av opplæringen vil foregå utenfor skolen - i samarbeid med bedrifter og organisasjoner. Skolen har et godt samarbeid med det lokale næringsliv, partnerskapsavtaler og samarbeid med Ungt Entreprenørskap Agder.