Leseprosjekt

Kontaktlærer Hanne Røisland skriver om leseprosjektet:

1STA er juryklasse til Ungdommens kritikerpris!

Som en av 7 klasser på videregående skoler i hele landet er 1STA ved Møglestu med på å kåre den beste skjønnlitterære boken som ble utgitt i Norge i 2016. Ungdommens kritikerpris arrangeres av Foreningen !les. En voksenjury har nominert åtte bøker til prisen. Det er vanlige «voksenbøker» som nomineres, listen i år inneholdt både romaner, kortprosasamlinger og en diktsamling.

Det var kanskje overveldende å høre at man skulle lese så mange bøker før prosjektet startet, men da lesingen var i gang gikk det veldig greit. I gjennomsnitt har elevene til nå lest 6,6 bøker på 3 måneder, og mange har lest alle åtte! Fra midten av november har norsktimene gått med til å lese og å diskutere litteratur, og det har blitt mange spennende diskusjoner. Til slutt ble elevene enige om hvilke tre bøker klassen likte best. 1. mars var to av elevene i Oslo sammen med to representanter fra hver av de andre juryklassene for å diskutere seg frem til vinneren. For en forfatter henger det å motta Ungdommens kritikerpris høyt. Det er stas å bli nominert, og ikke minst å vinne.

Torsdag 9. mars er hele klassen på Sentralen i Oslo for å være med på den høytidelige utdelingen. Den ledes blant annet av en av våre elever! I tillegg skal vi møte alle de nominerte forfatterne og snakke med dem. To elever skal også intervjue Gro Dahle på scenen.

Du kan lese mer om Ungdommens kritikerpris her: http://ungdommenskritikerpris.no/utdeling-av-ungdommens-kritikerpris-2017/