"Semmelweis" av Jens Bjørneboe

Klasse 2DRA setter opp "Semmelweis" av Jens Bjørneboe.

Foto: Ingebjørg Espolin Johnson

Stykket handler om Ignaz Semmelweis; en ungarsk lege som levde på midten av 1800-tallet, mens den store barselfeberepidemien herjet i Europa. Epidemien tok livet av hundretusenvis av mennesker. 

"Dødstallene stiger, og Semmelweis blir mer og mer fortvilet. Barselfeberen herjer i Wien. Doktor Semmelweis finner ut at dersom man vasker hendene før møtet med fødende og før operasjoner, så synker dødeligheten drastisk. Legene nekter å vaske hendene. De anser seg selv som for fine til det. Semmelweiss blir motarbeidet på alle plan, og må trosse alle autoriteter for å bevise at hans teori er korrekt. Med få personer på sin side, kjemper han seg gjennom harde tider i Europa."

Stykket er basert på en sann historie, og skrevet av forfatter Jens Bjørneboe. 

Bilde fra forestillingen "Semmelweiss" av Jens Bjørneboe

Foto: Ingebjørg Espolin Johnson

Forestillingen vil bli vist i Dramatoriet på Dahlske torsdag 9., søndag 12. og mandag 13. februar klokken 18.30. Den varer i ca. to timer med en 15 minutters pause. Anbefalt aldersgrense er 12 år, da stykket er et drama med noen referanser til sex og rus. 

Billettene koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn, og kan forhåndsbestilles ved å sende SMS til 47 24 87 97. Skriv antall ønskede billetter, forestillingsdag og fullt navn i meldingen. Forhåndsbestilte billetter må hentes 15 minutter før forestillingen starter. Det vil også være billettsalg i døra, og vi minner om at vi bare tar imot kontantbetaling. 

Forestillingen er en del av musikk-, dans- og dramalinjens "åpne dager".

Velkommen skal dere være!