Operasjon Dagsverk

Operasjon Dagsverk har jobbet i mer enn 62 land i Asia, Afrika og Latin-Amerika, og har med slagord som, Ungdom Uansett, Verden er syk – Du er medisinen og Utdanning for frigjøring!, preget skolehverdagen til ungdom over hele verden siden 1964. Elevene ved Arendal vgs var med i 1964, og har siden den gang trofast gitt et dagsverk til hjelp for ungdom rundt om i verden.

Det var på landsmøtet i NGS (Norsk Gymnasiastsamband, som var en av to forløpere for Elevorganisasjonen i Norge) at en ung mann gikk opp på talerstolen og sa at det nå var på tide at norske elever så ut i verden. Det ble feil å jobbe bare for å bedre sin egen skolehverdag, når ungdom i andre land ikke engang hadde muligheten til å gå på skole. Blant initiativtakerne til OD var Tore Linné Eriksen, som i dag er professor i historie, ved Høgskolen i Oslo.

Operasjon Dagsverk er av og med ungdom. Det er ungdom som får støtte gjennom OD sine prosjekter, men også ungdom som styrer Operasjon Dagsverk i Norge. Dette fordi ungdom er morgendagens voksne, og er ofte mer utålmodige og handlekraftige en de eldre generasjonene

Operasjon dagsverk 2018

Denne våren bestemte norske elever at Operasjon Dagsverk 2018 (OD) skal gå til KFUK-KFUM Global sitt arbeid med ungdom i Palestina. Barn og unge voksne i Palestina må hver dag betale prisen for en konflikt de ikke var med å starte. De er lei av okkupasjon og av å høre at det ikke finnes noe løsning på problemet. Gjennom OD 2018 vil elever ved norske skoler lære mer om konflikten i Palestina og Israel, samt bidra til at tusenvis av palestinsk ungdom får muligheten til å ta kontrollen over sitt eget liv, få kunnskap om egne rettigheter og verktøy til å skape en fredfull fremtid.

Les mer om Operasjon Dagsverk
OD's hjemmeside