Skolevalgdebatt

Denne høsten er det jo som kjent stortingsvalg og tradisjonen tro arrangerer skolen skolevalg tirsdag 5. september.

Foto: Lind Kraft

I forkant av dette var derfor alle elevene samlet i Granehallen onsdag 30. august til valgdebatt. Her stilte partier fra hele den politiske skalaen: Rødt, Sv, Ap, Sp, MDG, KrF, V, H, Frp, Pensjonistpartiet og Partiet De Kristne.

Ulike temaer ble debattert med høyt engasjement. Johanna Berge og Arild Møller Holst fra Vg3 ledet debatten med stødig hånd og holdt styr på politikerne. Godt jobbet! Debattlederne sørget for at ulike temaer ble gjenstand for diskusjon.

Skolepolitikk var først ut, hvor naturlig nok «fraværsgrensen» skapte temperatur både blant publikum og mellom politikerne.  Andre temaer som ble tatt opp var: Miljø. Norsk skifte? Olje og gass ut, grønn økonomi inn! Hijab og religiøse symboler. Trenger vi et forbud? Nærpolitireform og kommunesammenslåing.

 Innimellom de ulike temaene var det også en runde med JA/NEI spørsmål. På slutten fikk også elever fra salen anledning til å stille politikerne spørsmål. På stemningen i salen var det tydelig at norsk politikk fenger. Det lover godt for et ivaretakelsen av et velfungerende demokrati.

Tusen takk til elever, fra programfag i samfunnsfag, som hjalp til med arrangementet. Og til politikerne som stilte opp, både på valgtorg og selve debatten. Nå blir det spennende å se utfallet av årets skolevalg. Så til alle elever; godt valg!