Gullalmen 2017

Gullalmen er skolens kortfilmfestival for fremmedspråkene. Under de alternative dagen ved slutten av skoleåret lager elevene på Vg1 kortfilmer.

Foto: Nina Johnsson

Arbeidsspråket elevene bruker nå de lager kortfilmenene er det fremmedspråket de har. Filmene blir så vist ved skolestart vg2, og elevene stemmer selv frem en vinner på hvert språk og nivå. I tillegg deles det ut en fagjurypris. Kriteriene som vektlegges av fagjurien er språk og innhold, uttale, bruk av digitale verktøy og kreativitet.

Torsdag 7. september gikk Gullalmen 2017 av stabelen i Aulaen på Tyholmen. Elevene hadde på forhånd stemt frem sine favoritter, og det var mange gode filmer å velge mellom. På den høyst lokale filmfestivalen var hele Vg2 studiespesialisering tilstede og vinnerfilmene for Tysk I, Spansk I, Fransk II, Spansk II, Tysk II og de nominerte til fagjuryprisen ble vist. Stemningen i salen var god og vi fikk se mange gode og morsomme filmer! Alle vinnerne fikk flotte diplomer designet av KDA-elever på Vg2, og vinnerne av Gullalmen 2017 fikk kinobilletter.

Vinnerne av elevprisene ble (klikk på lenkene for å se filmene):

Tysk I - Eine glückliche Familie

Laget av Oliwia, Tara, Henriette og Ida

Spansk I - Talentos España

Laget av Annecken, Even, Julie og Nora

Fransk II - Påtrengende franske turister

Laget av Jonas Elias, Ole, Jonas Theodor og Markus

Spansk II - Tarde por la noche

Laget av Isabella, Thea, Kornelia, Ebba og Ida

Tysk II - Harry Potter und der verschwundene Schmuck

Laget av Oskar, Marthine, Kristian, Sander og Jonas

Vinneren av Gullalmen 2017 ble