Skolestua på SSA

Sørlandet Sykehus Arendal

Foto: SMI-skolen

Tlf. 37 01 47 15. Skolestua ligger i 6. etasje ved barnesenteret, barnepoliklinikken og HABU (habeliteringstjenesten for barn og unge) Sørlandet sykehus, Arendal

Er du mellom 6 og 25 år, og går i 1.-10. klasse, videregående skole eller voksenopplæring, og er innlagt på sykehuset? Da skal vi på "Skolestua" være med å legge til rette for at du skal kunne følge opplæringen du går på. " 

Det medisinske personalet avgjør hvem som kan ha skole og hvor lang tid pr. dag. De tar hensyn til dagsform, undersøkelser og behandling. Vi arbeider nært med barnesenteret. En viktig del av vårt arbeid er observasjon i forhold til sykdomstegn. I noen tilfeller gir vi tilbud om opplæring til elever som er blitt utskrevet fra sykehuset. Dette gjør vi når det pga sykdom er for vanskelig å gå på hjemmeskolen.

Skolestua er åpen for elever fra 09.00 til 12.00 og fra 13.00 til 14.00. Vi følger stort sett fylkesmannens plan for avvikling av ferier og fridager, men kan gjøre spesielle avtaler i høst- og vinterferie. Det er to lærere som arbeider her.

Vi samarbeider med hjemmeskole, tar kontakt, og holder kontakt, gjennom telefon og internett. For barn som må være lenge på sykehus, inviterer vi klassekamerater og søsken til å være med i undervisningen, eller til underholdning og moro!

Elevene arbeider etter planer fra hjemmeskole, vi velger lærestoff og oppgavemengde etter dagsform. Skolestua er godt utstyrt med læremidler, bøker og PC-er. Rommene våre er små. Det er ikke plass til så mange elever av gangen. Senger, rullestoler og stativer trenger mye rom. Da bærer vi ut møbler. Barna møter elever fra ulike klassetrinn. I "frikvarterene"spiller vi spill. Mange finner gode venner under oppholdet!!

 

Trykk her for å se kart