Samlet sørlandsk oljebransje i Houston

Mer enn 100 representanter for den sørlandske olje- og gassindustrien var samlet i Houston søndag kveld.

Toppmøte i Houston mellom politisk ledelse og industriens ledelse. Fra venstre:Frode Jensen (administrerende direktør i National Oilwell Varco Norway), Robert Cornels Nordli (ordfører i Arendal), Tom Fidjeland (VP Rig Equipment, Drilling Systems i Cameron), Anne-Grete Ellingsen (administrerende direktør i GCE NODE), Eirik Bergsvik (administrerende direktør i MHWirth), Jørgen Kristiansen (varaordfører i Kristiansand), Endre Helgeland (kommunikasjonsrådgiver Vest-Agder fylkeskommune) og Jon-Olav Strand (fylkesvaraordfører i Aust-Agder) Foto: Arne Roger Janse

Vest-Agder og Aust-Agder fylkeskommuner stod som vanlig som vertskap for den tradisjonsrike mottakelsen for Sørlandets leverandørindustri kvelden før verdens største oljemesse, OTC, åpner i Houston.

- Fylkeskommunene skal tilrettelegge for regional utvikling. Arenaer som dette etablerer nye nettverk og nye vennskap, og er med på å styrke en industri som er svært viktig for landsdelen vår, sier Jon-Olav Strand, fylkesvaraordfører i Aust-Agder.

Det var sjuende året på rad at fylkene inviterte sørlandske deltakere og utstillere på oljemessen til en uformell samling på The Wynden dagen før dagen.

- Oljeleverandørindustrien på Agder har vært gjennom store utfordringer de siste årene. Vi ønsker å vise at fylkene vil legge til rette for at olje- og gassindustrien fortsatt skal være her, og samtidig bidra til en prosess for å omstille seg til den nye hverdagen. Vi ser at mange bedrifter tar miljøutfordringen og utvikler nye produkter med bakgrunn i eksisterende teknologi, sier Strand.

Han skulle hatt selskap i Houston av fylkesordføreren i Vest-Agder, men Terje Damman måtte dessverre melde forfall på grunn av sykdom.

I tillegg til fingermat og mingling, bød samlingen i Houston på faglige presentasjoner fra Nora Rosenberg Grobæk (Invest in Agder), Tom Løwehr (Telenor Maritime), Øyvind Mydland (Red Rock og StepChange) og Thor Arne Håverstad (NORCE).

Fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand i Aust-Agder ønsket velkommen til samlingen for sørlandske bedrifter i Houston søndag. Foto: Arne Roger Janse