Positive signaler fra oljebransjen i Houston

Fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand i Aust-Agder fylkeskommune reiser fra verdens største oljemesse med et inntrykk av at olje- og gassindustrien står foran en opptur.

Fra venstre: Fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand i Aust-Agder, internasjonal koordinator Lars Holmer-Hoven og forskningsdirektør Marianne Engvoll i GCE NODE fikk en omvisning på standen til Sørlandets største private arbeidsgiver, National Oilwell Varco, av Anstein Hagen. Tekst og foto: Arne Roger Janse, Janse Kommunikasjon AS

- Signalene fra Houston er positive, og oppfatningen er at stemningen er langt bedre i år enn i fjor. Bedriftene fra Agder har gjort nødvendige omstillinger og justeringer og er på offensiven, sier Strand.

Denne uken var han tilbake på Offshore Technology Conference (OTC), den viktigste globale møteplassen for den sørlandske leverandørindustrien. Sammen med internasjonal koordinator Lars Holmer-Hoven i Aust-Agder fylkeskommune, besøkte Strand en rekke av sørlandsbedriftene som viste fram produkter og tjenester i de enorme messehallene i Houston.

Blant dem var både de store lokomotivene National Oilwell Varco, MHWirth, Cameron Sense og MacGregor, men også Norsafe, Umoe Mandal, BW Offshore, Air Products, Engineering Systems – og andre deltakere i den sørlandske næringsklynga GCE NODE, som forskningsinstituttet Norce, DNB og Universitetet i Agder.

- Vi har fått et godt og bredt inntrykk av leverandørindustrien fra Sørlandet her i Houston. Det er spennende å se hvor langt framme bedriftene i vår region ligger. De vinner priser og står sterkt i et globalt, svært konkurranseutsatt marked, sier Strand.

Strand og Holmer-Hoven reiste til Texas sammen med en større delegasjon fra det offentlige, næringslivet og akademia på Sørlandet. Representanter for Universitetet i Agder, Vest-Agder fylkeskommune, samt ordførerne i Arendal og Kristiansand, var blant dem som var med på turen.

- Vi er viktig at vi som landsdel står sammen med en bransje som bringer mange arbeidsplasser og store inntekter til Sørlandet. Som en regional utvikler, er det viktig at fylket er til stede på en messe som OTC. Vi skal smøre maskineriet på tvers av ulike miljøer. Dette henger godt sammen med regionplanen, der næringsklyngene er nevnt som viktige aktører i vår landsdel, sier Strand.

Tekst: Arne Roger Janse, Janse Kommunikasjon AS