To nye fjellbibliotek

I 2002 ble var det 100 år siden landsdelen vår fikk eget navn. Dette ble markert med en rekke tilstelninger rundt om på Sørlandet.

Overlevering av bøker til Granbustøyl høsten 2010. Foto: AAbk

Som et ledd i feiringen inngikk Aust-Agder bibliotek og kulturformidling en avtale med Arendal og Oppland Turistforening om at vi skulle plassere ut Barnas fjellbibliotek på alle turistforeningshyttene i fylket. Siden 2002 da Skarsvassbu som første hytte fikk sitt fjellbibliotek, har en eller to hytter i året fått bøker. Foreningen har underveis endret navn til Aust-Agder Turistforening. Turistforeningen stiller med bokhylle og frakt inn til hyttene. Men et par ganger har vi laget arrangement ut av disse transportene. Her er noen bilder fra henholdsvis Mjåvasshytta i 2003 og Granbustøyl i 2010. I 2003 var transporten et samarbeid med Barnas Turlag og med nrk. Den gangen var vi på Norge rundt med Sniff som kløvet bøker og profesjonell forteller.

Det er veldig hyggelig å samarbeide med turistforeningen. Nå driver vi sammen og planlegger en feiring av at alle hyttene i høst får sitt Barnas fjellbibliotek; – en morsom del av jobben på fylkesbiblioteket.

Vi får stadig hyggelige tilbakemeldinger om hvor stas det er med Barnas fjellbibliotek på hyttene. Den siste tilbakemeldingen jeg fikk var fra lederen i Aust-Agder Turistforening som hadde vært på en hytte uten fjellbibliotek, og han hadde savnet det veldig.

I år er det de to siste hyttene som står for tur til å få fjellbibliotek; Nutevasshytta og Olandsbu.