Litterær fjellvandrlng til Granbustøyl

Med ryggsekker stappfulle av bøker og med et klart mål for øyet, inntok ansatte ved Aust-Agder bibliotek og kulturformidling Granbustøyl turisthytte i Birtedalen. Litteraturen ut til fjellfolket! Eller rettere sagt: Litteraturen ut til våre yngste fjellfolk!

Prosjektet Barnas fjellbibliotek ble lansert av Aust-Agder bibliotek og kulturformidling i 2002, som et ledd i feiringen av ”Sørlandet i 100”.   Granbustøyl turisthytte i Birtedalen er 10. hytte i rekken som får tildelt et nytt fjellbibliotek.  Målet er at alle hyttene i Aust-Agder turistforening skal få sitt eget fjellbibliotek.  Dette er et unikt tilbud til alle fjellvandrere som besøker turistforeningens hytter i fylket.

Tung sekk. All litteratur blir tung i en overfylt Bergans.  Foto: Olaug Thortveit

Følgende turisthytter har tidligere fått tildelt Barnas fjellbibliotek:

• Berdalsbu
• Hengeltjørnloftet
• Hovstøyl
• Mjåvasshytta
• Nystøyl
• Skarsvassbu
• Store Torungen
• Tjørnbrotbu
• Torsdalsbu

Brobygging. Myrer og elver måtte forseres etter dager med styrtregn.  Foto: Olaug Thortveit