UKM (Ung Kultur Møtes)

UKM (Ung Kultur Møtes) er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge.

Fra UKM 2009. Foto: Kristine Norberg

HVA er UKM?
UKM (Ung Kultur Møtes, tidligere Ungdommens Kulturmønstring) gir deg sjansen til å vise andre hva DU driver med. Du kan lese mer på UKM's hjemmesider, eller følge UKM Norge og UKM Aust-Agder på facebook.
Blir du med på mønstringen har du mulighet til å bli tatt ut til fylkesmønstring og deretter til landsdestival (arrangeres som oftest i Trondheim i juni). Er du riktig heldig kan du bli tatt ut til å representere UKM i andre sammenhenger.

HVEM kan delta i UKM?
UKM er for alle ungdommer under 20 år. På landsmønstring og Aust-Agders fylkesmønstring er nedre aldersgrense 13 år, mens på enkelte lokalmønstringer har de 10-årsgrense. Sjekk med din kommune hva som gjelder der. Både grupper og enkeltpersoner kan delta, og om du er nybegynner eller viderekommende spiller ingen rolle. Samarbeid gjerne med noen som driver med andre ting enn du selv gjør - kanskje finner dere opp en helt ny sjanger sammen?! '

HVA kan vi delta med i UKM?
På UKM kan du delta med design, musikk, teater, dans, billedkunst, litteratur, video, foto, kunsthåndverk, stand up, husflid...eller noe helt annet innafor det kulturaktive feltet - gjerne også skjæringspunktet mellom flere sjangre. I noen kommuner kan du også delta som scenetekniker, programleder, webdesigner eller være med i teamet som filmer og gjør opptak av mønstringa. Det er også noen kommuner som satser på matkultur. Ta direkte kontakt med din kommune for å vite hva som er mulig der du bor. Hvis du lurer på hvem du skal kontakte i kommunen, kan du sende en e-post til ukm@aabk.no!

NÅR er UKM?
I Aust-Agder arrangeres lokalmønstringer i februar og fylkesmønstring vanligvis i mars. Informasjon om tidspunkter og steder for mønstringene finner du på www.ukm.no.

HVORDAN melder vi oss på UKM?
Meld deg på via UKMs nettsider www.ukm.no og klikk på "påmelding". Gå videre til den kommunen hvor du ønsker å delta (som oftest hjemkommunen din, eller der du bor). Hvis påmeldingssida ikke er åpen første gang du prøver, så prøv igjen! (Eller send oss en e-post eller en facebook-melding, så kontakter vi deg.) Følg anvisningene på nettsidene og fyll ut all informasjon så nøyaktig som mulig. Du blir bedt om å fylle ut navn på deltakere og innslag, kontaktinformasjon og tekniske opplysninger. Når alt er utfylt sender du inn skjemaet elektronisk og får en kvittering som du skriver ut.

Kontaktpersoner i Aust-Agder
Tonje Eikrem Jacobsen, Tlf: 37 01 76 83, mobil: 47 38 17 61, e-post: tonje at aabk.no
Ann-Kristin Bilstad tlf: 37 01 76 82 e-post: ann-kristin at aabk.no
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, Ragnvald Blakstadsvei 1, 4838 Arendal

Mer informasjon:
UKM Aust-Agder på facebook (https://nb-no.facebook.com/UKM-Aust-Agder-141530862574488/info?tab=overview)
UKM Aust-Agder (http://ukm.no/aust-agder)
UKM Norge (www.ukm.no)