Månedens kunstner

Vi presenterer en ny kunstner hver måned. Felles for kunstnerne er at de har, eller har hatt, tilknytning til Aust-Agder. Fra mai 2011 til desember 2015 ble Månedens kunstner presentert på Kulturnett Aust-Agder. Da kulturnett ble nedlagt overførte vi presentasjonene hit. Lenke til presentasjon av tidligere kunstnere nederst.

Mette Birkeland

 

Mette Birkeland (f. 1987) er fra og bor i Arendal. Hun fullførte sin MA i visuell kunst ved KHIO (Kunsthøyskolen i Oslo) i 2014. Hun jobber med metall og maleri. I prosjektet Sublime Crash tar hun utgangspunkt i panser og skjermer fra forskjellige biler som har vært involvert i ulykker. Gjennom videre forming og overflatebehandling ønsker hun å fortsette materialets fortelling.

Utgangspunktet for prosjektet har vært bearbeiding av fysisk materiale fra bilulykker, og en søken etter hvordan materialet kan fortelle en transformert historie med referanser til sin opprinnelse. Jeg har jobbet med panser og skjermer fra tre forskjellige biler som har vært involvert i møteulykker. Disse delene har videre blitt formet ved bruk av kropp og fått ulik overflatebehandling. Gjennom disse handlingene vil jeg fortsette materialets fortelling. 

 

Les mer om Månedens kunstner her:
Mette Brikeland: Sort bil 2

Presentasjon av tidligere kunstnere