Om lyrikk og lyrikkformidling

29. januar blir det kurs om lyrikk og formidling av lyrikk på Radisson Blu Caledonien hotell i Kristiansand.

VAF.no

Vi får besøk av Elin Arnesen Moseid, universitetslektor fra UiA og slampoet Fredrik Høyer til å lede oss igjennom to bolker med ganske forskjellige tilnærminger til lyrikk. Denne genren er det mange som ønsker å vite litt mer om og formidling i bibliotek handler om å kunne formidle alle typer litteratur - poesi, prosa og sakprosa. Vi kan gjerne få litt mer kvalitativ tilnærming til lyrikken.

Elin Arnesen Moseid – jobber som universitetslektor på Institutt for nordisk- og mediefag ved Universitetet i Agder. Underviser blant annet i barnehagelærerutdanningen, skolebibliotekkunnskap og jobber med lesesatsninger i skolen. Har blant annet skrevet om dikt for ungdom i boka Ungdomslitteratur – ei innføring (2014).

Fredrik Høyer er mest kjent for å opptre med slam-poesi og spoken word, hvor performance-aspektet inngår i selve teksten. Han romandebuterte med boka Månehund & fatter'n utgitt i 2014. I 2016 utkom diktsamlingen Grønlandsūtraen. Denne diktsamlingen ble utgitt både som bok og album, lydlagt av musikere Fredfades & Eikrem. En bearbeidelse av Grønlandsūtraen ble samme år satt opp som en separat forestilling på Nationaltheatret, en monolog skrevet og fremført av Fredrik Høyer

PROGRAM:

09.00-09.30:   Kaffe og registrering

09.30-11.00:   Elin Arnesen Moseid: Om lyrikk

11.00-12.00:   Lunsj

12.00-15.00:   Fredrik Høyer om formidling av lyrikk

Bindende påmelding til kurset innen 24. januar via påmeldingsskjemaet.

Kursavgift er p.t. kr. 500,-

Arrangementsansvarlig er Torvald Hellum epost the@vaf.no - tlf. 411 60 564.

 (Tekst hentet fra Vest-Agder fylkesbiblioteks nettsider)