Iben Isabell Krogsgaard

Månedens kunstner i april

Tittel: Liljene. Installasjon og masterprosjekt, vist på Bergen Kunsthall i 2018.

Iben Isabell Krogsgaard (1993) fra Sjøverstø, Tvedestrand er utdannet ved UiB, Fakultet for kunst, musikk og design og NTNU, Kunstakademiet i Trondheim. Hun er for tiden bosatt i Bergen hvor hun arbeider som billedkunstner.

Krogsgaard arbeider i hovedsak med installasjon, performance og skulptur med et fokus på skulptur i plast som kombineres med ulike medier, som f.eks. glass og digital vev. Hennes kunstnerskap handler overordnet om å fortelle historier som tar sikte på å avspeile og stille til skue absurditeten i samfunnet vi lever i.

I 2019 mottok Krogsgaard  Aust-Agder fylkeskommunes arbeidsstipend hvor hun arbeider mot en utstilling med tittelen “Hjemkomst". Denne vil bli vist i 2020. Dette året viser hun også verk ved Hordaland Kunstsenter og Skien Kunstsenter. Tidligere har hun stilt ut på Høstutstillingen med kunstnerduoen USIKKERKUNSTJENTE, som er et samarbeid med Alexandra Jegerstedt. Krogsgaard har i tillegg vist arbeider i Bergen Kunsthall, Artendal i Arendal og Agder kunstsenter.

Bildet er fra installasjonen og masterprosjektet “Liljene” som Krogsgaard viste på Bergen Kunsthall i 2018. Arbeidet var en blanding av en performance, keramikkskulptur, digital vev og glassblåsing, hvor besøkende ble tilbudt fotbad av kunstneren.