Henriette Martinsen

Månedens kunstner i mars

Henriette Martinsen: The dream - olje på lerret - 135x170 cm

Henriette Martinsen er en 29 år gammel billedkunstner, tidligere bosatt i Risør - men for tiden bosatt i Kristiansand. Hun er utdannet ved Nydalen Kunstskole, Einar Granum Kunstfagskole og ved Kunstakademiet i Oslo, hvor hun tok en bachelor i 2017. I fjor deltok hun på HATCH 2018 i ARTendal; en utstilling med nyutdannede kunstnere, som har tilknytning til Agder.

Hun sier om sin kunst:

Min jobb som maler er først og fremst å la farger og strøk ta over der ord blir fattige. Jeg ønsker å male min egen versjon av verden, men ikke den ytre, sette verden. Jeg vil bringe fram verdener som ingen har bedt om, men som jeg kan komme med som forslag. Det er en slags usynlig verden, som vendes utover. Det er som å gjøre det usynlige, synlig. Denne verdenen finnes bare i meg, og det er ikke lett å beskrive den. Det er ikke mulig å se den tydelig i klare bilder, men jeg vet at den er der. Jeg kan først og fremst føle den som en kraft og sterk energi som jeg trenger å få utløp for. Å male er litt som å prøve å beskrive en drøm jeg bare husker noen små glimt av, den ligger og lurer på underflaten. Maleriet er som en drømmelignende ytring, om intet annet enn det som finner sted under nærværet og tilblivelsen.

Abstraksjon, farge, dynamikk og lekenhet er noen viktige stikkord i maleriene mine. Grunnleggende sett kan man si at jeg er interessert i hele maleprosessen i seg selv, hvordan ett bilde utvikler seg fra start til slutt, og hvordan man kommer fram til ett endelig ferdig maleri.

Jeg ser på meg selv som en abstrakt maler, men jeg er interessert i å finne det punktet som befinner seg mellom det abstrakte og figurative. Ett grenseland hvor man fortsatt kan kalle bildet abstrakt, men det er noe der du kan kjenne deg igjen i, men du klarer kanskje ikke helt å sette fingeren på hva det er. Det kan være en form som minner om en kroppsdel, eller det kan være ett ugress lignende landskap du ikke kommer til å se i virkeligheten.

Bildet overfor viser maleriet «The Dream», som var en del av avgangsutstillingen min på Kunstakademiet i Oslo. Det ble også vist på Hatch 2018 på ARTendal. Bildet er malt i olje på lerret og er 135x170 cm.