Rune Nylund Larsen

Månedens kunstner mai 2018

Rune Nylund Larsen: Shipbuider og Shipbreaker. Bildene er hentet fra en stor utstilling om skipsopphuggingsindustrien i Bangladesh.

Rune Nylund Larsen(47) er utdannet fotograf fra Nottingham Trent University i England, Lahti Polytechnics i Finland og Högskolan for Fotografi i Göteborg. Rune er fra Stokke i Vestfold, men har siden 1998 vært bosatt i Risør der han i dag arbeider som fotograf, journalist og forfatter. Sammen med sin kone, Heidi Nylund Larsen, åpner de i slutten av april et nytt helårs-galleri for vekslende utstillinger ved Risør torv.

Larsen har hatt separatutstillinger ved en rekke gallerier i inn- og utland og kunstnerens forholdet til havet går som en blå tråd gjennom det meste han gjør, enten det er bildekunst eller tekster for bøker og magasiner. Han var initiativtaker til Risør Internasjonale Fotofestival og har undervist i fotografi for alle alderstrinn, fra barnehager til universitet. Larsens fotografier er blant annet kjøpt inn av Telenor, Norcem, Randaberg kommune, Kragerø kommune, Risør kommune og han har hatt utsmykningsoppdrag for blant annet Fiskeri- og Kystdepartementet og Kystverket.

Om fotografiene:
Bildene ”Shipbuilder” og ”Shipbreaker” er hentet fra en stor utstilling om skipsopphuggingsindustrien i Bangladesh.

Les mer om Rune Nylund Larsen her: