Rima Otilia Qvale

Månedens kunstner desember 2018

Rima Otilia Qvale: And dreams of many colours. Makramé på trepinne, 150x160 cm. Installasjonsbilde fra "On loan", Risør Kunstpark, 2018.

Rima Otilia Qvale fullførte en Master of Fine Art ved Edinburgh College of Art i 2013. Siden da har hun vært bosatt i Tvedestrand. Fra tidligere har hun en Bachelor i Estetiske studier fra Universitetet i Oslo og to- årig fotoutdannelse fra Oslo Fotokunstskole.

Qvale arbeider innenfor varierte utrykk og teknikker og er opptatt av kontrasten og spenningen mellom tidkrevende håndarbeidsprosesser og det umiddelbare man ofte forbinder med fotografiet. De forskjellige uttrykkene nærmer seg på ulikt vis en felles tematikk og likeledes forsøker å fremheve nyanser eller motsetninger.

Bildet overfor viser verket and dreams of many colours. Makramé arbeidet består av 83 flettede tau hengende over en trepinne. Tauene er laget av sengetøy etter hennes avdøde mormor, revet opp i tynne strimler og deretter flettet sammen fire og fire. I vår ble det vist som en del av separatutstillingen on loan i Galleri Parken i Risør Kunstpark. I utstillingen viste hun arbeider laget de siste to årene, en kombinasjon av skulptur, installasjon, lyd/sang og fotografiske collager.

Qvale underviser i tillegg i visuell kunst i Kulturskolen Øst i Agder.

Les mer om Rima Otilia Qvale her: