Nesten 2,7 millioner sider sommerlest i Aust-Agder - nå blir det fest!

For øyeblikket er «Operasjon Mumie» av den norske forfatteren Jørn Lier Horst den mest populære boka i sommerles, tenk deg 27 tusen av denne boka oppå hverandre så har du ufattelige 2,7 millioner sider!

«Norges galeste forfatter», Reidar Kjelsen,kommer på festen i Arendal 22.september (Bildet er hentet fra https://arendalbibliotek.no/kategori/kampanjefelt/)

Sommerles er bibliotekenes lesekampanje for barneskoleelever og varer fra 1. juni til 31. august. Deltakerne samler XP (poeng) ved å lese og registrere bøker i perioden på nettsiden sommerles.no

Agderfylkene er for første gang med på den digitale versjonen av Sommerles, med Vestfold fylkesbibliotek i prosjektledelsen. Nettsiden med oppgaver, spill og poeng har slått an hos barna.

Her finnes også tilgang til en spesialskrevet Sommerles-fortelling av forfatter Mari Moen Holsve - men for å få åpnet neste kapittel må deltakerne innom det lokale biblioteket for å få fatt på kodeord! 

Leserne vinner digitale troféer og små premier som kan hentes på biblioteket. Deltakerne får beskjed når de har samlet nok XP til å hente en premie.

 Noen tall fra Aust-Agder:

  • I Åmli bibliotek har hver sommerlesbruker lest 17,8 bok hver
  • I Bykle folkebibliotek har 75,7% av elevene deltatt på sommerles
  • Og de som tror at ikke gutter leser: I Tvedestrand er så mange som 49,3% av sommerlesdeltakerne gutter!

Mange bibliotek arrangerer avslutningsfest eller diplomfest for sommerlesdeltagerne:

Lillesand  folkebibliotek 1.september

Gjerstad folkebibliotek 10.september

 Arendal bibliotek 22. September

Sjekk ditt lokale bibliotek for sommerlesfest!