Liv Øvland

Månedens kunstner mars 2018

Liv Øvland: Mellomrom_1

Liv Øvland er født i Froland 1970. Hun har studert religion, etikk og psykologi ved universitetet i Oslo. Etter studier og arbeid i Oslo, flyttet hun til kunstbyen Risør i 2001. Hun arbeider som fotolærer ved Medier og kommunikasjon i Risør videregående og er fotograf for Risør kammermusikkfest og Rosendalfestivalen. Liv har hatt flere utstillinger og utgitt en bok til Risør kammermusikkfests 25- års jubileum.

Liv Øvlands arbeid strekker seg fra dokumentarisk foto til grafiske uttrykk. Bildene Mellomrom er en serie fotografier/manipulasjoner der hun utforsker fenomenet og begrepet mellomrom inspirert av den svenske kunstneren Carl Fredrik Reuterswärd.

Kunstkritiker og kunstner Johan Otto Weisser beskrev bildet «Mellomrom_1» i Fedrelandsvennen 2007:

–Det er et fotografi av Liv Øvland, som ubesværet tar i bruk nye mediers muligheter. I et slags landskap ser vi en oransje linje som kan være en kai eller en strand. Foran den er noe som ved første blikk ser ut som vann, men som ved nærmere ettersyn viser seg å være himmelen. Noe som ser ut som en bygning er uklar, som om det var en speiling i vann. Slik beveger vi oss gjennom ulike måter å forstå et bilde på.