Kristina Skage

Månedens kunstner oktober 2018

Kristina Skage: Drømmehytta

Kristina Skage, 31 år, er født, oppvokst og nå bosatt i Grimstad. Hun studerte kunstfag og kunsthistorie med spesialisering i maling på Nordisk institutt for Scene og Studio i Oslo. Deretter tok hun bachelor i «Illustrasjon og Animasjon» ved Kingston universitet i Kingston, London. Etter utdanningen har hun jobbet freelance med store og små prosjekter innenfor maleri, illustrasjon og tegning i Norge og England. Hun har gjort mange spennende oppdrag for ulike firmaer, bedrifter og privatpersoner. Hun tegner blant annet illustrasjoner for postkort, lager plakater og malerier og produserer barneillustrasjoner.

Hun har vært med i Grimstad kunstforenings sin sommerutstilling i 2013 og 2017 og har malt malerier for Platebaren i sentrum og store veggillustrasjoner for IVAS i Østerhus, Holvika. Kristinas stil er grafisk, med sterke farger og klare linjer. Hun liker å jobbe med bilder som leker med kontrasten mellom virkelighet og fantasi. I tillegg til dette mestrer hun mange ulike maleteknikker og spesialiserer seg i frihåndstegning og portretter.

Barne illustrasjonen vedlagt er fra Grimstad kunstforening sin sommerutstilling i 2017. Bildet er et grafisk trykk og heter «Drømmehytta», formatet er 30 x 42 cm.

I dag har hun nettopp flyttet tilbake til barndomshjemmet med sin familie i Grimstad etter å ha bodd og jobbet i Stavanger i 6 år. Hun jobber nå som faglærer i kunstfag og elsker å inspirere unge kreative i sine fag. Hun tar oppdrag som illustratør og maler, og jobber med egne kreative prosjekter på siden av dette.