Bjørg Lauvrak

Månedens kunstner juni 2018

Tittel: «Huset mitt» Material: Glass og oljemaling. Dette er et kunstverk som er i en prosess. En serie om menneskets indre landskap.

Glasskunstner Bjørg Lauvrak har eget verksted og butikk i Arendal, med utsalg av brukskunst og andre produkter i glass.  Hun arbeider også med installasjoner . Bjørg liker å kombinere glass med metaller, mineraler og andre materialer. Gjennom sitt arbeid, kom hun i kontakt med glasskunstner Steve Klein. De har hatt et tett samarbeid siden. Sammen med Steve Klein og Richard Parrish deltok hun i prosjektet «First Light» i Berlevåg i 2015.

Om kunsten sin sier hun:

Kunst er min måte å kommunisere med meg selv og andre. Skape og jobbe i mitt verksted gir meg trygghet. Jeg føler meg leken, glad og har fred sammen med mitt arbeid. Lage kunst gir meg en bedre forståelse av mitt indre landskap. Det er et uttrykk for hvordan verden ser ut for meg. Gjennom mitt arbeid kjenner jeg glede i å dele mitt syn på verden med andre.

Kunsten min er inspirert av opplevelser som jeg har hatt og steder jeg har sett så langt i mitt liv. Jeg er inspirert av mangfoldet og kompleksiteten av tanker og personligheter som omgir meg. Jeg setter pris på skjønnheten i naturen og sanselighet av farge. Jeg beundrer andres kunst og finne spenning i rytmene av musikk og dans.

Mitt viktigste materiale er glass og min prosess innebærer kilnforming. Glasset kan vise mange egenskaper. Det kan være røft og hardt, samtidig virke mykt og varmt. Til tider føler jeg det som om jeg maler med skjønnhet og energi til lys. Materialet og prosessen byr på mange utfordringer både estetisk og teknisk. Det er alltid en forhandling mellom mine tanker, det materiellet, varme og til tider sekundære prosesser som sliping og sandblåsing. Til slutt håper jeg at disse faktorene presentere et vakkert formål for en deltaker å nyte. 

Les mer om Bjørg Lauvrak på hennes hjemmeside:  www.bkunst.no