Aust-Agder fylkeskommunes kulturkonferanse 2018

Hjertelig velkommen til Aust-Agder fylkeskommune sin årlige kulturkonferanse den 7. februar i Arendal kulturhus! Møteplass kultur: Bohemer & byråkrater Konferansen har i år fokus på spenningsfeltet mellom kunst/kultur og byråkrati. Hvordan bygger man virksomhet basert på eget kunstnerskap? Snakker kunstnere og forvaltning i det hele tatt samme språk? Gjennom foredrag, kunstneriske innslag og gode eksempler utforsker konferansen samarbeidsmuligheter og utfordringer for både kunstnere og offentlig forvaltning.

Programmet inkluderer blant annet: 

  • John G. Bernander, styreleder i Talent Norge AS og styremedlem i kunststiftelsen AKO. Han trekker på erfaringer fra sin tid som Kringkastingssjef og mange år som næringslivsleder når han snakker om hvordan det er å være "leder og kjøpmann blant bohemer og byråkrater".
  • Bugge Wesseltoft, pianist, jazzmusiker, komponist og produsent. Wesseltoft er både en en pioner og en institusjon i nyere norsk jazzhistorie. På konferansen vil han fortelle om hvordan han har bygget opp sin virksomhet.
  • Thomas Robsahm, filmregissør, produsent, musiker og skuespiller. I 2015 startet han arbeidet med dokumentaren a-ha - The Movie. Filmen tar for seg hele bandets karriere, og følger bandet over en periode på tre år. På konferansen forteller Robsahm om sine erfaringer fra brytningsfeltet kunst/kommersialisering/næring.
  • Eivind Blaker er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Han har hatt en rekke utstillinger og utsmykkinger og er innkjøpt av blant annet Statoil og Norsk Kulturråd. Blaker vil bl.a. dele sine erfaringer om møter med offentlig forvaltning i ulike utsmykkingsoppgaver.
  • Kirsten Bonnén Rask, Sørnorsk filmsenter. Sørnorsk filmsenter forvalter tilskudd til utvikling og produksjon av kort- og dokumentarfilm i Agderfylkene og Telemark. De siste årene har filmmiljøet på Sørlandet vært i stor vekst. Hva kan vi lære av hvordan det jobbes med bransjeutviklingen innen film?
  • Judit Premark, SØRF. Sørnorsk kompetansesenter for musikk bidrar til å utvikle musikkmiljøet og musikkbransjen i Agder og Telemark. SØRF fikk nylig, i samarbeid med flere partnere, 1,5 millioner kroner i støtte fra Kreativt Norge. Midlene skal brukes til å styrke kulturbransjen i regionen.

Programmet pr. 31. januar finner du ved å klikke her.

Påmeldingsfrist: Utvidet til 26. januar. Påmeldingsskjema finner du her: