Solvor Frafjord

Månedens kunstner november 2017

Solvor Frafjord: Vandre. Akryl og olje på lerret.

Solvor Frafjord er født i Ålesund i 1961, og har bodd i Arendal siden 2003. Hun har tidligere bodd 20 år i Oslo, og har toårig kunstskole ved Strykejernet tegne- og maleskole i Oslo (1998-2000). Hun har også gått i lære hos den norske maleren og grafikeren Peter Esdaile i Bærum (1992-1996).

Solvor har arbeidet med ulike temaer i sin kunst, blant annet rom/værelser, landskap, hage/blomster og abstrakte uttrykk. I tillegg arbeider hun som spesialergoterapeut ved psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal. Hun har deltatt to ganger på Sørlandsutstillingen, og har flere separat-  og kollektivutstillinger bak seg. Hun har eget atelier, og arbeider her med kommende utstillinger og oppdrag. For tiden arbeider hun med en ny utstilling med tittel "Tilstander", som skal vises på Galleri Albin Upp i Oslo i november 2017.

Om denne utstillingen sier hun:

Arbeidene spenner i uttrykk fra abstraksjon til figurasjon. Noen malerier fremstår rolig og avgrenset, andre mer kaotisk og utfordrende. Jeg jobber med tynne lag, i flere prosesser, for å kalle fram fargenyanser og former som oppstår der og da, som i neste omgang tas videre til tydeligere uttrykk.
I denne utstillingen ønsker jeg å utforske ulike tilstander vi mennesker befinner oss i, i et visuelt eksistensielt språk.

Jeg ønsker å invitere seeren inn til et landskap, en tilstand. Vi mennesker bærer i oss både tyngde, mørke, lys, letthet, håp, glede, undring.

De lever i oss side om side. Livet er ikke et glansbilde med perfekt lykke og vakre mennesker som vi noen ganger kan få inntrykk av gjennom facebook. Vi er levende, følende, sansende, handlende, og av og til slår virkeligheten hardt innover livene våre.

Livet er rikt, og vi er hele tiden i samspill med alt det levende rundt og i oss. Jeg håper maleriene kan invitere seeren til å bli nysgjerrig på sitt eget liv i samspill med omgivelsene.

Les mer om Solvor Frafjord her: