Sigve Knutson

Månedens kunstner i oktober

Sigve Knutson: Drawn Objects

Sigve Knutson (født 1991) er født og oppvokst i Lillesand. Han er utdannet formgiver med en bachelor fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og en master fra Design Academy Eindhoven i Nederland. Sigve har det siste året stilt ut sine arbeider og prosjekter i en rekke storbyer som Milano, Paris, New York og Beirut.

Sigve Knutson arbeider innenfor kunsthåndverk og design med en interesse for det primitive og intuitive. Tegning har blitt en stor del av hans arbeid nettopp fordi det er et verktøy som tillater en ufiltrert og intuitiv vei til et resultat, men hovedfokuset til Sigve er materialene vi omgir oss med og hvordan vi kan gi form til dem.

Om bildet han har valgt, sier han:
Bildet er fra en eparatutstilling jeg hadde i vår. Utstillingen var i Carwan Gallery som ligger i Beirut. Det er et galleri for samtidsdesign og studioproduserte gjenstander, noe som kanskje ikke er så veldig vanlig i Norden.

På bildet ser man at mine gjenstander varierer i materiale. Jeg liker å oppdage nye materialer og måter jeg kan gi dem form på. På mange måter ønsker jeg å forbli en slags amatør innenfor de folkelige håndverkene. Mitt arbeid handler lite om å finne en slags konklusjon, men mer om å lære og prøve ut.

Les mer om Sigve Knutson her.