Folkebibliotekene tilbyr PressReader

Tjenesten gir bibliotekets brukere gratis tilgang til over 5000 aviser og magasiner på 70 forskjellige språk.

Tjenesten kan brukes på bibliotekets PCer eller du kan ta med eget nettbrett, smarttelefon eller PC til biblioteket, så kan de ansatte vise deg hvordan du bruker PressReader.


PressReader er et godt tilbud til innflyttere fra andre deler av verden som nå kan få tilgang til nyheter hjemmefra på en enkel måte. Eksempelvis kan vi tilby 109 aviser og tidsskrifter på arabisk og innbyggere med polsk som førstespråk kan lese 26 aviser og tidsskrifter fra hjemlandet. PressReader inneholder også mange norske riksaviser som Aftenposten og Dagbladet, i tillegg til lokalaviser fra hele Norge. Fra Aust-Agder er Agderposten, Grimstad Adressetidende og Aust-Agder Blad representert.


Du får tilgang til PressReader via nettsiden pressreader.com. Det er også mulig å bruke tjenesten via app’en PressReader som kan lastes ned fra App-store/Google play. Aviser og magasiner kan leses både på biblioteket og hjemme. For hjemmebruk må nettsiden pressreader.com og/eller app’en aktiviseres på biblioteket, da får du automatisk 72 timers ekstern tilgang. Det betyr at man kan sitte hjemme og bruke tjenesten som om man var på biblioteket. (Etter 72 timer må tilgangen ‘fornyes’ på biblioteket.).


Det er en grense på fem nedlastinger pr døgn via app’en, men alt som lastes ned kan leses så lenge man vil (skal ikke leveres tilbake, slettes når man selv ønsker). Pressreader.com gir lesetilgang, og det er ingen begrensninger på antall aviser og magasiner som kan leses via nettsiden.


Tjenesten er finansiert av Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og PressReader er tilgjengelig i alle folkebibliotek i Aust-Agder.

 

Les mer om bruk av PressReader her:

Pressrider, illustrasjonsfoto - arabiske aviser

Skjermdump: et utvalg aviser på arabisk språk.

 

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling tlbyr også Atekst, Idunn, Encyclopedia Britannica og Ordnett til folkebiblioteka i fylket. Mer informasjon her.