Kari Hunsager

Månedens kunstner januar 2013

Kari Hunsager:  "Hagen" / "The Garden" 120 x 200cm

Kari Hunsager er født i Oslo i 1947. Hun vokste opp i Oslo og Bærum, og er nå bosatt i Grimstad.

Arnulf Øverlands galleri i Kristiansund sier følgende om kunsteren i forbindelse med en utstilling i november 2011:

Kari Hunsager hadde sin første separatutstilling i Arendal Kunstforning 1995. Siden har hun hatt flere separatutstillinger. Hun har deltatt i juryerte kollektivutstillinger og gruppeutstillinger. Uttrykket har hele tiden vært figurativt. De første årene jobbet hun med store blomsterakvareller.

Etter en reise til Tanzania laget hun akvareller med Afrika som motiv. Fascinasjonen for afrikanerne ført til at det dukket opp mennesker i bildene. Disse bildene ble til hennes første separatutstilling i Grimstad. Etter en ny reise til Tanzania tre år seinere begynte hun å male med olje og har fortsatt med det.

«Jeg er veldig opptatt av lyset. Lysets spill i gjennomskinnelige blomsterkroner er spennende og utfordrende. Noe av det samme fascinerer meg når jeg maler stoffer. Derfor velger jeg nesten alltid kvinneskikkelser kledd i skinnende eller gjennomskinnelige stoffer gjerne i bevegelse eller dans. Farger betyr også mye for meg, og det er nesten alltid en til to hovedfarger – ofte sterke – i bildene mine. Resten av fargene er gjerne duse og er bare med på å fremheve den eller de fremtredende fargene i bildet.»

Kari Hunsager har hatt utsmykningsoppdrag ved flere sykehus og institusjoner i Grimstad og Aust Agder. Hun har ved flere anledninger stilt ut sammen ned sin ektefelle Arild Andresen. Sammen fikk de for noen år siden et stort utsmykningsoppdrag i en ny psykiatrisk poliklinikk i Grimstad. Nylig kom boken «Kunst i korridorene – om kunst og psykisk helse». Portal forlag. Her reflekterer kunstnerene, sammen med flere andre bidragsytere, omkring utsmykningen i poliklinikken.

Les mer om Kari Hunsager her: