Iveland skole vant!

Det var stor stas på Nordal Grieg videregående skole i Bergen da Iveland skole vant Gullsekken som beste DKS-skole i 2012. Prisen er på kr 100 000 og vi gratulerer Iveland skole med velfortjent pris!

En glad gjeng henta hjem kr 100 000 som skal brukes til kunst og kultur i Iveland! Statssekretær Elisabeth Dahle til høyre. Foto: Den kulturelle skolesekken.

Iveland skole stilte med en ivrig delegasjon under prisutdelingen, med primus motor kulturkontakt Arne Birketveit i spissen. Hjemme satt resten av skolen, ordføreren og mange flere og fulgte den spennende kåringen via nettet.

Gullsekken for beste skole deles ut til en skole som lar alle elevene få møte profesjonell kunst og kultur i skoletiden og som best klarer å integrere DKS i skolehverdagen. 

Iveland skole ble kåret som vinner på bakgrunn av følgende begrunnelse fra juryen:

«Det var mange svært gode søkere, flere av skolene har vært nominert mange ganger før og juryen hadde en tøff jobb.

Vinnerskolen utmerket seg – og skilte seg ut ved at elevstemmene var så tydelige, arbeidet skolen gjør angår elevene og de er inkludert i alt arbeidet! Søknaden fra skolen var i seg selv inspirerende og utstrålte engasjement! De sier selv: «Brennende engasjement, fleksibel ståpåvilje, glede over levende kulturbesøk og stolthet over publikum og skole» er utgangspunktet for at skolen er valgt!»

Prisen på kr 100 000 ble delt ut av statssekretær Elisabet Dahle fra Kunnskapsdepartementet.

I tillegg til Iveland skole var Steinkjer skole (Nord-Trøndelag), Kippermoen Ungdomsskole (Nordland) og Nesoddtangen skole (Akershus) nominert til Gullsekken for 2012.

Elevene fra Iveland har elevavis (iveland.elevavis.no) som ble oppdatert under turen til Bergen, og gleden kommer til uttrykk også her:

"Vi vant! Jippi! Takk til alle som hjalp til! Og nå har Iveland Skole 100 000 nye kroner til KUNST OG KULTUR!!!!!

På vei hjem. Så var det å vente på en flyplass igjen. Siden sist flyplass har det skjedd mye! Vi har fått mat, 100 000 Kr og Anita har fått nye sko! Har ikke landet etter prisutdelingen, og det er heller ikke nødvendig, da vi er på en flyplass og snart skal ut å fly igjen... Dessuten har rektor lovt oss kake på fredag"

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling gratulerer Iveland skole med en velfortjent pris!