Berit Andersson

Månedens kunstner i mai 2013

Berit Andersson: Vandring II. Akryl på lerret, 120x80cm

Berit Andersson arbeider hovedsaklig med maleri og tegning i et abstrakt formspråk. Hun er opptatt av musikk og rytme, og har i de siste to-tre årene utforsket muligheten av å skape atonale klangbilder ved hjelp av elementer som ensfarget flate, mønster og ubeslektede figurasjoner.

Berit Andersson er født i Trondheim i 1961, hun bor og arbeider på Nipe i Risør og har foruten separatutstillinger blant annet vært representert på Høstutstillingen og landsdelsutstillinger en rekke ganger. Hun har utdanning fra Kunstskolen i Rogaland, Oslo Tegne og Maleskole, Statens Lærerhøgskole i Forming Oslo og cand.mag. fra UiO med vekt på filosofi og kunsthistorie. Hun er medlem av NBK, NBK- Agder (styreleder 2005-08) og Landsforeningen Norske Malere.

Les mer om Berit Andersson her: