Barnas fjellbibliotek på alle turistforeningshyttene i Aust-Agder

Etter at Aust-Agder bibliotek og kulturformidling i 2002 inngikk et samarbeid med turistforeningen, har en eller to hytter i året blitt utstyrt med eget hyttebibliotek. I år kan Aust-Agder turistforening skilte med at de som eneste turistforening i landet har et bibliotek på hver av fylkets turistforeningshytter

Leder i Aust-Agder Turistforening Dag N. Fagermyr mottok bevis på at Olandsbu også har fått sitt fjellbibliotek. Glade barn er klar for taco tilberedt av sjefskokken i Barnas Turlag Agnar Risvik. Foto: AAbk

15. oktober dro sju av de ansatte ved Aust-Agder bibliotek og kulturformidling til Olandsbu for å overrekke det siste fjellbiblioteket. Olandsbu ligger vakkert til i heiene i Froland, en snau halvtimes vandretur fra bilveien.

Bøkene og den flotte plakaten som følger alle fjellbibliotekene i Aust-Agder ble båret inn og høytidelig overrakt. Ledelsen for Den Norske Turistforening var sterkt representert på Olandsbu denne dagen, med styreleder Berit Kjøll i spissen. I tillegg var både dugnadsfolk, æresmedlemmer, nåværende og tidligere tilsynsfolk fra turistforeningen og ansatte ved kontoret i Arendal til stede da fylkesbiblioteksjef Randi Nilsen overrakte bøker og plakat etter at hun hadde holdt en kort og barnevennlig tale.

Også styreleder Berit Kjøll hilste til forsamlingen og roste det flotte samarbeidet her i Aust-Agder. Hun la vekt på at dette biblioteksamarbeidet er unikt i landet og DNT ønsker å arbeide for at det også andre steder i landet oppretter Barnas fjellbibliotek.

Fra venstre: Folkehelsesjef Lise Corwin, fagsjef for Barnas Turlag Kristin Oftedal Vinje,  styreleder i Den Norske Turistforening Berit Kjøll og fylkesbiblioteksjef Randi Nilsen.

De eldste barna i Eikely barnehage var invitert med til Olandsbu. Det var 24 turglade 5-åringer som kom; de var dagens hedersgjester i og med at de fleste bøkene er kjøpt inn med tanke på barn. I fjellbiblioteket er der oppslagsbøker, høytlesingsbøker og bøker til å kyp opp i en stol med. Selv om det er flest bøker for de yngste, vil også både eldre barn og voksne finne noe som kan passe for dem. Turistforeningens egen dugnadskokk Agnar stilte med wok, pitabrød og nydelige grønnsaker. Nam, nam!

Boken Papirflybjørnen av Oliver Jeffers var gjennomgangstema for lek og høytlesing:

Det dukka opp mange papirfly på veien inn til Olandsbu. Merkelige ting har skjedde, hvem har tatt med seg greiner fra trærne?

Konsentrerte tilhørere får formidling til fjells av bibliotekrådgiverne ved AAbk Mari Senumstad Hauge og Stina Arstad

Helt til sist fikk alle tilbud om å være med til et vaskekte bjørnehi. Tror kan hende det er det som blir sittende igjen som den aller største opplevelsen for ungene.

Les mer på Aust-Agder Turistforenings nettsted

(Red.anm. januar 2017: Lenke fjernet)