Annemor Sundbø

Månedens kunstner desember 2013

Annemor  Sundbø: Votter

I arbeidet mitt med fillehaugen er ånda all den sjela som kvinner har lagt ned i arbeidet sitt av kjærleik og omsorg og skaparglede, og den tradisjonsformidlinga som er videreført som ei sjelevandring ved hjelp av handa  (sitat fra temautstillingen Ånden i fillehaugen 2002).

Annemor Sundbø, f. 1949, er bosatt på Ose i Setesdal og i Kristiansand.  Hun er kjent både som strikkeekspert, tekstildesigner og fagbokforfatter. Hun har mottatt en rekke priser for sitt  kunsthåndverk.  I 1999 mottok hun Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris.  I 2008 mottok hun Sørlandets litteraturpris for boka Usynlege trådar i strikkekunsten.  I høst mottok hun Kongens fortjenstmedalje for sin mangeårige innsats for kulturlivet i Setesdal.

Annemor Sundbø har gitt ut mange bøker om mønstre og strikking.  I tillegg har hun  holdt kurs og foredrag i en rekke land i Europa og stater i USA.  Hun har også mottatt flere stipendier, blant annet fra Aust-og Vest-Agder fylkeskommune, Norges Husflidslags stipend og Norsk faglitterær forfatterforening.  Hun ble statsstipendiat fra 2012.

En ny bok fra Annemor Sundbø er under arbeid, og kommer ut på Bokbyen forlag i 2014.  Her vil innholdet kretse omkring temaer som spelsau, ull og gull i folketro og tekstilkunst.

Les mer om Annemor Sundbø her: