"Årets bøker" – presentasjon av norsk skjønnlitteratur fra 2011

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og Vest-Agder fylkesbibliotek inviterer til presentasjon av et utvalg av fjorårets norske kulturfondbøker for voksne 6. mars. Bindende påmelding innen 29. februar.

Mirjam Kristensen (Foto: Mathilde Helene Pettersen) og Demian Vitanza (Foto: Socrates Mitsios) deltar på arrangementet 'Årets bøker' i Kristiansand 6. mars

Sted er Caledonien Hall på Radisson SAS hotel Caledonien, og presentasjonen varer fra 11.00 til 15.00.

Det er Mirjam Kristensen, medlem av Forfatterforeningens litterære råd, som formidler bøkene i år. Vi får også høre debutanten Demian Vitanza som vil presentere romanen Urak som kom høsten 2011.

Målgruppe for arrangementet er bibliotekarer, lærere og leseombud.

Program for dagen:

11.00-12.00 Lunsj
12.00-13.30 Bokpresentasjoner ved Mirjam Kristensen
13.30-14.00 Debutant Demian Vitanza presenterer Urak
14.00-15.00 Bokpresentasjoner fortsetter

Mirjam Kristensen er fra Lyngdal. Hun debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris. For De som er ute i regnværet mottok hun Sørlandets litteraturpris. Hennes tredje roman En ettermiddag om høsten utkom i 2006. I 2007 mottok Kristensen Bjørnsonstipendet, Bokhandlerforeningens forfatterstipend. I 2009 utkom romanen Et rikt liv. For denne ble Kristensen nominert til P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris. Hennes romaner er oversatt til tysk og fransk.

Demian Vitanza er forfatter, scenekunstner og høgskolelektor på Teaterhøgskolen. Han debuterte med romanen Urak høsten 2011, med svært gode kritikker. Samme høst var han også prosjektansvarlig for Papirløse fortellinger på Nationaltheatret. Han har en BA i samfunnsøkonomi fra UiO, og en mastergrad i utviklingsstudier fra London School of Economics (LSE). Som dramatiker debuterer han med urpremiere på Loosing x 3 høsten 2012, med regi av Torkil Sandsund.

Bindene påmelding innen 29. februar til the@vaf.no

Link til påmeldingsskjema (rtf-format)

Last ned invitasjon og program (pdf-format)

• Publisert 10. februar 2012
  • Sist endret 29. mars 2012

Ansvarlig leder

Nestleder

Deltakeravgift

• Deltakeravgift oppgis i forbindelse med det enkelte kurs. Generelt kan vi si at dersom kursene holdes på profesjonelle arrangementsarenaer som kulturhus eller hoteller, betaler kurs- og møtedeltakere arrangørenes dagpakkepris. Hvis kursene holdes i tilknytning til et bibliotek eller lignende kulturarenaer, betales en deltakeravgift på 400 kroner. Noen arrangementer og kurs fullfinansieres av AAbk og er gratis for deltakerne.

Kursbrosjyre

• Illustrasjon til AAbk sin kurskatalog 2014